Hetken zoomailun jälkeen on aika julkistaa Juhlatunnuksen parhaat palat Kaustiselta. Varaan kuitenkin oikeuden muuttaa mielipidettä jälkeenpäin :)

Kokonaisuus ratkaisee ja tunnelma vaikuttaa hyvin paljon, joten ainukertaiset setit pärjäävät tässä rankingissa hyvin. Valio areenalla oli paljon erittäin hyvää ohjelmaa, mutta siellä on vaikea saada tunnelmaa yhtä korkealle tilan koon vuoksi, joten mm. tanssiesityksiä ei selviytynyt tälle listalle (yökatrillia ei lasketa esitykseksi). Mieltymyksistä jotain kertonee se, että listalla suurin osa on täysin akustisia settejä ja neljää ei edes ole virallisessa ohjelmassa.

Kaustinen 2010 Top 10:

1. Keskiviikkoillan/torstaiaamun jamit
Viitteitä jameista oli ilmassa jo aika varhain, ja niitä odotellessa oli tarjolla tulishowta Trokan rinteessä, mukana myös Bodegan Tia Files. Soittamassa nähtiin mm. loistava Hans Kennemark Ruotsista, mutta pisimmälle päästiin porukalla, jossa oli alkuun mukana mm. Tommi Asplund ja Aili Järvelä. Kokoonpano pieneni vähän neljän jälkeen aamulla kolmeen soittajaan (Arto Järvelä, Jarno Tastula ja Ian Stephenson) ja kahteen kuuntelijaan (minä ja yksi Kardemimmeistä). Tunnelma oli kohtalaisen maaginen viimeistään siinä vaiheessa kun Jarnon väsähdettyä Arto ja Ian vetivät duona polskaa pelimannitalon pihalla auringon noustessa taustalla.

2. Viimeisen illan bileet
Festareiden viimeinen esiintyjä Cedric Watson & Bijou Creole veti areenalla reilun puolentoista tunnin setin erinomaista bilemusiikkia. Myöhemmin aamuyöstä nähtiin mm. backstage-jamit (kuinka usein voi parin metrin päästä katsoa ja kuunnella kun Aili, Arto ja Esko Järvelä soittaa Topi Korhosen kanssa?), Tero Hyväluoman polttarit ja kaikenlaista muuta häröilyä. Omalta osaltani puoli kahdeksaan asti aamulla venyneeseen iltaan sisältyi ylä- ja alamäkiä, mutta vahvasti voiton puolelle päästiin. Kiitokset hauskanpitoon osallistuneille :)

3. Nordik Treen keikka lukion salissa
Konkareista ei ihan heti tämän parempaa trioa saa kasaan. Mahtava harmoninen soundi ja upeat kappaleet. Arton soittoa kuunnellessa ymmärtää miksi ruotsalaiset tykkäävät polskasta niin paljon :)

4. Tötterssönin epävirallinen keikka Trokassa
Tuttuja biisejä on hauska laulaa mukana isolla porukalla ja pojilla on asenne ja huumorintaju kohdallaan. Ei ihan yhtä legendaarinen veto kuin toissavuonna, sillä soittajia ei heitetty ulos teltasta, mutta hemmetin hyvä tunnelma kyllä. Varsinkin Kyöstillä oli hyvä vauhti päällä. (Vuonna 2008 Tötterssön soitti samassa paikassa, mutta vähän myöhemmin yöllä. Anniskelualue tyhjennetään kolmeen mennessä, joten silloin keikka siirtyi noin puolivälissä Trokan ulkopuolelle aidan viereen. Tällä kertaa keikka päättyi suosiolla pilkkuun.)

5. Hyperborean keikka lukion salissa
Huhuista päätellen oli hyvä etten kuullut Hyperborean Mondon keikkaa ja menin sen sijaan seuraavana päivänä lukiolle. Tämä oli nimittäin loistava setti ja tunnelma parhaasta päästä. Toimii erittäin hyvin akustisesti (mitä nyt kantele vaatii vahvarin).

6. Geitungenin keikka Mondossa
Tilannekomiikkaa ja levymyyntiä parhaimmillaan kun sähköt katkeaa melkein viimeisen biisin kohdalla. Jo aiemmin pojat kommentoivat että voitte lopettaa jo taputtamisen kun sade rummutti teltan kattoa. Vidar Skrede on muuten loistava kitaristi. Tajusin vasta soolokappaleen puolivälissä että hän esittää sitä oikeasti yksin.

7. Kiharakolmion keikka pelimannitalossa
Välijuontojen mestarit. Sen tietää että hyvää on tiedossa kun katsomo on täynnä jo vartti ennen keikkaa. Antti Paalanen on nero.

8. JPP:n epävirallinen keikka festariravintolan ovella
Loistava alkusoitto yökatrilliin. Tämä porukka on jo sen verran legendaarinen, ettei tarvitse sen kummemmin selitellä miksi tämä ainutkertainen veto päätyi tälle listalle. Oli hauska seurata ohikulkijoiden ilmeitä niiden tajutessa mitä tapahtuu. Vähän niinkuin löytäisi AC/DC:n vetämässä akustisen keikan Ilosaaressa roskiskatoksen vieressä. Vahvistuksena oli muuten Esko Järvelä.

9. Yökatrilli areenalla
Antti Savilampi ja JPP toimii aina. Jälleen autuaaksi tekevä hikinen rutistus. Tämä olisi ylempänä listalla jos olisi ollut parempi olo itsellä.

10. Baltic Crossing lukion salissa
Jos bändissä soittaa Esko Järvelä ja Kristian Bugge, tietää että kannattaa kuunnella. En ollut Baltic Crossingista kauhean innoissani vielä ensilevyn jälkeen pari vuotta sitten, mutta nyt oma soundi on selkeämmin löydetty ja se toimii tasapainoisemmin. Kuulin poikien keikan myös Mondossa edellisenä päivänä, mutta Hyperborean tavoin akustinen veto lukiolla oli mielestäni parempi. Ian oli yllättävän pirteässä kunnossa edellisyön jamien jäljiltä :)

Areenan tapahtumista myönnän kunniamaininnat Sorokoskan Sammolle ja Friggin maanantain keikalle. Sampo oli virkistävän erilainen tanssiproduktio, ja tykkään kovasti siitä että rekvisiitta (tällä kertaa 5 öljytynnyriä) ei ole vain luomassa visuaalista ilmettä, vaan sitä käytetään myös välineenä tanssissa. Frigg taas on aina taattua laatua ja uutta materiaalia oli mukava kuulla. Melkein jo pistin heidät jaetulle sijalle Baltic Crossingin kanssa, mutta akustinen veto voitti. Kunpa joskus saisi kuulla Friggiä akustisesti jossain pienemmässä tilassa...

Listasta huomaa, miten ei kannata tuijottaa vain virallista ohjelmaa miettiessä kannattaako lähteä festareille vai ei. Lopputulokseen kun vaikuttavat myös seura, ympäristö ja asiat jotka eivät ole ennalta arvattavissa, kuten vaikkapa ukkoskuuro Geitungenin keikan aikana. Niiden ansiosta joistain vedoista tulee oikeasti ainutkertaisia ja mieleenpainuvia. Epäviralliset keikat ja parhaat jamit ovat myös sellaisia, mutta niiden ennakointi on sen verran vaikeaa että paikalla kannattaa olla joka päivä. Siitäkin huolimatta jotain jää aina väliin kun keikkoja on päällekkäin. Itselläni mm. Bodegan keikka lukiolla jäi tällä kertaa kuulematta.

Tässä vielä se kuuluisa festaripassi mistä sain lisänimen Juhlatunnus. Vuosihan oli 2008. Tekstinä pitäisi kaiketi olla "Klubipassi" tms., mutta ilmeisesti passin tulostanut henkilö ei ole sitä jaksanut/huomannut/muistanut muuttaa.

No feedback yet

November 2019
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
 << <   > >>
Random musings on even more random subjects.
You might also like to take a look at my Twitter feed.

Search

  XML Feeds

powered by b2evolution free blog software